maanantai 24. lokakuuta 2016

Curacao kutsuu

Ryhmällämme on ollut tapana viiden vuoden välein juhlistaa toimintaamme tekemällä yhteinen matka. Tämän 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi olemme keränneet varoja viiden vuoden ajan ja palkinto siitä koittaa muutaman päivän päästä.

Olemme lähdössä historiamme pisimmälle matkalle kauas Karibian auringon alle, paikkaan nimeltä Curacao. Se sijaitsee eteläisellä Karibialla noin 50 kilometrin päässä Venezuelan rannikosta. Olemme vuokranneet paikan päältä talon. jossa asustelemme noin kymmenen päivän ajan. Ryhmämme koko on tällä matkalla 15 henkilöä. Tuskinpa tulemme tämän jälkeen enää näin isoa matkaprojektia toteuttamaan saapasporukalla.

Miksi niin kauas ja miksi tällaisia matkoja? Ensinnäkin paikka on minulle tuttu ja se on useimmille riittävän eksoottinen ja houkutteleva kohde, jonne ei mahdollisesti tule enää koskaan matkustettua. Siksi se lienee aika monelle "once in a lifetime" -juttu. Toisekseen kokemuksen perusteella tällaiset matkat ovat mainio vastapaino sille vapaaehtoistoiminnalle, jota saapaslaiset viikonloppuisin ja erilaisissa tapahtumissa nuorten parissa tekevät. Se on samalla ryhmäytymistä ja yhteishenkeä merkittävästi edistävää.

Matkan aikana pyrimme tekemään päivittäin lyhyen videoterveyhdyksen, jonka avulla voi saada pienen häivähdyksen matkan tunnelmista. Tätä blogia en matkan johdosta kykene päivittämään ainakaan kahteen viikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti